Michelin Road 6 en Road 6 GT

De Michelin road 5 band is uitgegroeid tot dé band voor onder je sport-, naked- of tourmotor. De levensduur en met name de prestaties als de band al versleten is hebben hem tot marktleider gemaakt. De band presteert overal uitmuntend: de gewone snelweg kilometers, op het circuit en met name in de regen is er niets anders te geven dan pluspunten. Maar zoals altijd in bandenwereld is er nog ruimte voor verbetering en moet er gewoon om de zoveel tijd een nieuw modelletje verschijnen.

Dus zie hier de nieuwe Road 6! Uiterlijk lijkt de band op de Road 5 maar presteert op de 3 belangrijkste gebieden (grip op droog, grip op nat en slijtage) nét weer even beter. Zeker op nat is Michelin de laatste jaren onovertroffen en zet het ijkpunt keer op keer verder zonder dat de concurrentie ook maar iets dichterbij komt. Fijn om te weten in ons regenachtige klimaat!
Cijfers: 10% langere levensduur en 15% meer grip tov de al zeer goede Michelin Road 5

Michelin motorbanden logo

Ook GT

Voor de zwaardere en krachtigere motoren heeft Michelin ook een GT variant in het gamma. De band met Michelin Radial-X Evo-technologie heeft een steviger karkas wat voor meer stabiliteit zorgt, ook op hoge snelheid.

Allroad

Uiteraard past de Road 6 prima onder je allroad motor. Zeker als je nooit verder komt dan een gravelpad is dit een zeer goede keus. De Road 6 is nog niet in de Trail versie verkrijgbaar waardoor de Road 5 Trail of Anakee Adventure ook een uitstekende optie is.

Evergrip

Michelin heeft bij de Road 5 een nieuwe technologie bedacht: Evergrip. Kort gezegd komt het erop neer dat de groeven breder worden naarmate het loopvlak slijt. Dit helpt om de hoeveelheid regenwater die verwerkt kan worden gelijk te houden zelfs als de regengroeven minder diep worden. Uiteraard is dit ook toegepast op de nieuwe Road 6 motorbanden.

De Road 6 is verkrijgbaar in 14 verschillende bandenmaten (17″/18″/19″).
De Road6 is ongeveer €25,- duurder dan de Road5 die vooralsnog gewoon leverbaar is/blijft.