Valbescherming

Valbescherming valbeugels en valdoppen

Valbescherming

Uiteindelijk gebeurd het iedereen een keer: je laat je motor vallen. Als het tegenzit kan de schade toch snel oplopen. Om de schade te beperken kun je valbeugels (engine guard) of valdoppen (sliders) op je motor laten monteren. Op zich is dit een goede optie om jouw motor mooi te laten blijven na een stom incidentje, want dat is het achteraf altijd. Er is een heel breed aanbod van valbeugels en sliders, van een complete ‘rijschool uitrusting’ tot aan bijna onzichtbare dopjes op bepaalde plekken op het frame van je motor bevestigd.

Radiator bescherming

Een steentje door je radiator kan zomaar gebeurden, zeker als je met de motor naar het buitenland gaat. Met name dan kan het een groot drama worden, uiteraard merk je dit pas als je ver buiten de stad bent en zie dan maar hoe je dit oplost. Vooraf kun je vrij gemakkelijk een radiator guard op je motor laten monteren.

Carter beschermer

Voor sommige motoren is een Carter beschermer een goede optie, bij sommige motoren gewoon vanwege de looks (allroad en offroad motoren), bij andere motoren juist vanwege de oliekoeler die laag bevestigd is en je daarmee beschermt tegen opspattend grind.

Handkappen

Ook handkappen zijn erg nuttig, als een motor valt is de kans groot dat een gas- of koppelingshandel buigt of breekt, de handkappen beschermen ook die handels. Daarnaast zorgen ze dat je net wat minder wind en regen direct tegen je knokkels vangt. Voor degene die zijn motor door de struiken stuurt beschermen ze je handen en handschoenen tegen stekelige takken. Een handkap zal niet op alle motoren even mooi staan maar een moderne allroad motor zal er alleen maar stoerder van worden.

Valbescherming

Uitlaat beschermers

Ook voor veel uitlaten zijn beschermers te verkrijgen, niet alleen om te voorkomen dat je kleding tegen de uitlaat vast smelt (hitte schild) maar ook in de vorm van beschermkappen of beugels die ervoor zorgen dat je uitlaat niet met krassen komt als je een schuiver maakt.

Alle vormen van valbescherming kunnen we voor je bestellen en monteren.

Bakker Motors Zaandam motorkleding