Pas op! Glad

Als het lang droog is geweest en (eindelijk) weer gaat regenen kan asfalt heel glad worden. Aangezien voor komende dagen onweer voorspeld is gaan we die situatie snel tegenkomen.

Nat asfalt is sowieso al een stuk gladder maar helemaal nu wordt het even een stuk erger. De afgelopen weken waren wat betreft kleefkracht ideaal voor de motorrijder, warme banden en veel grip. De schaamrandjes konden er flink afgepoetst worden. Dus zoals je de afgelopen tijd de bochten nam moet je komende tijd maar even niet meer doen, even een tandje minder schuin.

Waarom extra glad?

Elke keer als het regent wordt het wegdek schoongespoeld. Stof en kleine vuildeeltjes worden naar de zijkanten van de weg getransporteerd, alwaar ze via de goot in het riool komen danwel in de berm verdwijnen.

Nu het al weken niet geregend heeft ligt er nog erg veel stof, zand, stuifmeel, roet en zelfs olie op de weg. Als deze nu nat worden ontstaat een extra glad papje dat zich niet direct weg laat spoelen. De regenmodus op jouw motor komt nu echt van pas! Uiteraard brengt rustig gedoseerd gasgeven hetzelfde resultaat.

Na één of 2 flinke buien is het meeste vuil wel weer weggespoeld. Ga voorbereid op weg de komende dagen.

Tot slot 2 goede tips

  1. Een goed regenpak/regenkleding is geen overbodige luxe! Op onze 1e etage hebben we een mooie selectie regenkleding.
  2. Controleer je banden, nog voldoende profiel? Zijn ze nog op spanning? In ons grote bandenbericht leggen we je alles uit.