De buitenslaper (motoronderhoud)

Motorbescherming

Niet iedereen heeft de luxe of mogelijkheid om zijn geliefde motorfiets binnen te kunnen stallen. Deze buitenslapers staan dus dag en nacht in weer en wind buiten. Hoewel de ene motor daar beter tegen kan dan een ander merk of model, hebben deze motoren wel wat meer aandacht nodig.

Het is altijd verstandig om een goede motorhoes over de motor te trekken. Wij voeren de merken DS Cover en Verheul. Kwalitatief de beste hoezen, duurzaam, en je kunt ze ook over een warme motor gooien. Drie elementen die slecht voor je motor(-lak) zijn worden zo tegengehouden: zon, regen en vuil (vogelpoep!).

Een motorhoes heeft ook een nadeel en dat is dat deze altijd door de wind op dezelfde plek beweegt en dus schuurt. Zorg ervoor dat je een goed passende motorhoes hebt die strak om je motor zit waardoor deze weinig bewegingsruimte heeft om te gaan klapperen in de wind. Je zou op de contactplekken beschermfolie kunnen plakken zodat de lak niet weg geschuurd wordt.

Een ander belangrijk ding is roest. Misschien wel de grootste vijand van iedere motorrijder die zijn stalen trots graag mooi wil houden. De beste bescherming is vet. Uiteraard zijn er ook andere middelen verkrijgbaar die langdurig het metaal beschermen tegen roest.

Muc-Off Motorcycle Protectant

Om roestvorming tegen te gaan zijn er verschillende producten op de markt. Van Tectiel-achtige wax, speciale corrosie protectie spray, of specialistisch vet. De meeste producten werken goed maar let wel op of je ze op alle plekken kunt gebruiken. Kan het tegen hitte, wees voorzichtig bij de keerringen, is het gemakkelijk te verwijderen of moet het regelmatig aangebracht worden? Een makkelijk basis product is MUC-OFF Motor protectant spray.
Daarnaast is het belangrijk om bij het zien van een roestplek direct actie te ondernemen. Verwijder de roest en voorzie van een juist laagje anti-corrosie. Als je het aandurft haal je de roestige bout/moer eruit, poets het weer mooi roestvrij, smeer de schroefdraad in met vet en plaats weer terug.

Belgom alu chroom poetsmiddel motoren

Heb je een chopper die rijkelijk is voorzien van chromen onderdelen dan ontkom je er niet aan om toch regelmatig de motor goed te poetsen en alle chromen onderdelen te laten glimmen. Wij verkopen Chroompoets van Belgom, al decennia lang hét product voor deze klus. Op motoren met minder chroom moet je ook poetsen alleen ben je sneller klaar. Goed punt om aandacht aan te geven zijn de voorvork poten, hier ontstaat redelijk snel roestvorming en dit kan snel lijden tot lekkage in de keerringen.

Je motor bijhouden scheelt je veel geld (reparaties) en voor een nette motor krijg je een betere inruilprijs.

In onze showroom hebben we vele motoren die al mooi gepoetst zijn!
Daarnaast verkopen we diverse producten om je motor de wassen, poetsen en beschermen, en vriendelijk geprijsd.