Noodzakelijk: gehoorbescherming

Uit eigen ervaring kan ik je vertellen hoe belangrijk en noodzakelijk gehoorbescherming is.
Apline Pluggerz gehoorbescherming motor oordoppen

Na jarenlang woon-werk op de motor te hebben gereden is er een constante suis in mijn oren gekomen (oorsuizen of Tinnitus).  Best lastig en je komt er nooit meer van af (in sommige gevallen kan het na verloop van tijd wel minder worden). De oorzaak bij mij is wel het windgeruis wat altijd langs je helm raast. Ook heb ik een dip in mijn gehoor op de bekende motorrijders frequentie; de frequentie van het windgeruis. De eerste jaren reed ik zonder gehoorbescherming, wist ik veel. Tot ik ‘s avonds in bed veel last had van suizen en piepen in mijn oren. Ik vond ook wel dat de snelweg kilometers erg lawaaiig waren. Eerst maar eens een groter schermpje om mijn Honda geschroefd, dat hielp een beetje. Een andere helm hielp ook een beetje, maar de beste oplossing waren de oordoppen.

Wegwerp of herbruikbare oordoppen?

Pluggerz Road gehoorbescherming oordoppen

Eerst gebruikte ik van die gele wegwerp dopjes die een vriend ‘gratis’ van zijn werk mee nam. Demping prima, maar op comfort een dikke onvoldoende, soms vielen ze gewoon tijdens het rijden uit je oor, en niet schoon te maken dus je hebt best vaak een nieuw setje nodig. Tot ik, als klant, bij Bakker Motors de Alpine motor gehoorbeschermers zag. Speciale filters voor de windruis frequentie inclusief een mooi opberg etuitje. Gewoon onder de lauwe kraan schoonmaken is net als het draagcomfort een super positief punt. Je kunt ze makkelijk een jaar lang dagelijks gebruiken voor je een nieuw setje nodig hebt.  Met een prijs van rond de €15,- niet duur! Dat is je gehoor zeker waard!

Ondertussen zijn er veel meer soorten en merken op de markt (zoals Pluggerz in een mooi compact kokertje voor aan je sleutelhanger) en zijn de oordoppen alleen maar beter geworden met verschillende geluidsfilters (race / tour) en betere materialen voor het comfort. De speciale filters zorgen ervoor dat windruis gedempt wordt en je nog gewoon andere zaken in het verkeer kunt horen, zelfs een gesprek voeren gaat nog prima.

Voor een klein stukje motorrijden in de stad doe ik ze niet in maar zodra ik langer dan 10 min. op de motor moet worden de oordoppen steevast erin gepropt. Constante herrie maakt je trouwens ook sneller moe, dus komt de veiligheid ook ten goede. Kleine moeite, maar met groot genot.

Alpine Motosafe Tour gehoorbescherming oordoppen
Bij Bakker Motors hebben we Alpine en Pluggerz gehoorbescherming op voorraad liggen.  Kom halen dan!