Motorrijden is gezond voor je!

Stress weg

In een studie, gefinancierd door Harley-Davidson, is de Amerikaanse UCLA universiteit tot de conclusie gekomen dat motorrijden gezond en stressverlagend is. Dat concludeerde de universiteit door EEG’s en nieuwe manieren van meten en monitoren van de hersenactiviteit tijdens het motorrijden. De claim van motorrijders dat er geen betere manier is om van stress af te komen dan een stukje te rijden wordt in deze studie bevestigd. In de studie werden meer dan 50 motorrijders getest op hersenactiviteit en hormoonspiegels voor, tijdens en na het motorrijden, autorijden en rusten.

Motorrijden gezond

Na een ritje van 20 minuten motorrijden resulteerde dit in een afname van 28% in biomarkers van stress. Gemiddeld daalde de hartslag met 11% en de adrenaline graad met 27%. Veranderingen in de hersenactiviteit tonen een toename in de alertheid aan vergelijkbaar met die van een kop koffie.
De zintuiglijke focus verbeterde aanzienlijk zeker in vergelijk met autorijden, rijders zijn dus meer alert op wat er om hen heen gebeurd. De EEG om hersenactiviteit te meten, registreerde dat de motorrijders alles wegfilteren wat niet relevant is voor het motorrijden zelf.

Ook hierom verkopen en onderhouden wij al 90 jaar motorfietsen. Kijk maar eens tussen ons aanbod of er nog een mooie stress-verlager voor jou bijzit.