Motorkleding wassen

S100 testwinnaar

De winter is natuurlijk het ideale moment om je textiel motorkleding te wassen. De meeste pakken hangen echt wel even een dagje te drogen, en als je met dit weer toch niet je motor uit de stalling haalt…

Textiel motorkleding is best geavanceerd spul met waterdichte lagen die toch kunnen ademen. Deze materialen kunnen hun werking verliezen als ze vies zijn en met name het zout uit jouw zweet kan ervoor zorgen dat je kleding gaat lekken. Wassen is dus ook gewoon noodzaak. In het voorjaar weer op je motor stappen zonder de vliegen-lijken van vorig jaar is ook wel lekker.

Hoe moet je motorkleding wassen?

Dit hangt uiteraard een beetje af van de wasvoorschriften van het pak wat jij hebt maar de meeste pakken (ook Goretex) kunnen gewoon in de wasmachine. Lekker makkelijk.

 • Als eerste haal je alle protectoren uit je kleding, bij eigenlijk alle pakken zitten ze in speciale vakjes met ritsen of klittenband
 • Binnen-voeringen haal je los van elkaar
 • Alle zakken leeg en ritsen sluit je
 • Zit er een wasvoorschrift label in je kleding, dan volg je die instructies!
 • Wordt er handwas aangegeven dan is de badkuip of douche een goede plek
 • Kan de broek en jas in de wasmachine? Mazzel hebben!
 • GEEN GEWOON WASMIDDEL OF WASVERZACHTER gebruiken.
 • Stel de temperatuur op 30-40°C
 • Kort centrifugeren op laagste toerental (of helemaal niet)
 • Goed laten drogen maar niet boven/tegen de verwarming
 • Gore-tex kleding kan in de droger overige motorkleding meestal NIET.

Succes met het terugklooien van je protectoren!

Welk wasmiddel gebruiken?

S100 Motorkleding wasmiddel (testwinnaar) is speciaal wasmiddel voor je motorkleding, en is ook te gebruiken bij GoreTex/Sympatex/Soltotex kleding. De ademende eigenschappen van klimaatmembranen zoals GoreTex en Sympatex blijven behouden dankzij de speciaal hierop afgestemde combinatie van werkzame stoffen. Bij dit wasmiddel zit zelfs een wasbol voor juiste dosering. Het is ook te gebruiken om je lederen pak mee schoon te maken.

Na de wasbeurt is een textielpak helemaal klaar voor de S100 impregneer spray (testwinnaar) die het weer langdurig waterdicht maakt. Met uitstekende vocht- en UV-bescherming tegen verkleuring. De impregneer beidt zeer goede vochtbescherming met extreem lange effectiviteit voor alle textielproducten. Ook geschikt voor klimaatmembranen, zoals GoreTex en Sympatex. S100 Textielimpregneerspray houdt de ademende eigenschappen van het weefsel in stand. Snelle en eenvoudige toepassing en zeer effectieve werking.

Ook te gebruiken op handschoenen, laarzen rugzak en overige kleding.

Leer

Onderhoud van lederen kleding is wel net wat anders. Hoewel je sommige stukken ook in de wasmachine kunt gooien is dit lang niet altijd mogelijk, een eendelig pak past er niet eens in. Kijk of er nog een wasvoorschrift te vinden is. Je kunt sowieso de buitenkant schoonmaken met een doekje waar je wat S100 Motorkleding wasmiddel op doet. Vliegenlijken eraf poetsen, het pak ophangen en lekker laten luchten. Leer nooit uitwringen of laten drogen op de verwarming.
Luchten in een stomende doucheruimte is ook een goede tip!
Invetten, niet al te royaal, met leervet is aan te raden.

Bakker Motors is officieel dealer van S100 producten

S100 Beste merk reinigers onderhoud
Beste merk Reiniging en onderhoud
S100 kettingspray kettingvet smeermiddel logo onderhoud