The Monkey is back!

2018 HONDA MONKEY  minibikeHonda Monkey 2018 Bakker motors

Honda heeft de iconische Monkey opnieuw uitgebracht en lijkt sterk op het origineel, aangevuld met moderne, eersteklas details zoals USD-vorken, dubbele achterschokdempers, LCD-instrumenten, op IMU gebaseerd ABS en volledige LED-verlichting . De 125 cc luchtgekoelde motor levert 6,9 kW vermogen en een verbruik  van 1 op 67 km; nat gewicht is slechts 107kg.

Honda zag waarschijnlijk ook dat de 2ehands prijzen van de oude Monkey’s uit de jaren 70 momenteel flink oplopen en zag wel brood in een nieuwe variant. Toen in 2014 de Grom MSX125 uitgebracht was, hingen mensen onterecht de naam Monkey aan de motor, dit is wél de opvolger van de Monkey. De styling, lak en chroom details van de 2018 Monkey zijn behoorlijk gelijk aan het origineel gehouden. Oorspronkelijk werd de Monkey ontwikkeld als een 49cc kinderattractie in het Tama Tech pretpart in Tokyo. Vanwege de populariteit ervan besloot Honda tot het maken van een straatversie, en er is sindsdien eigenlijk altijd wel een vergelijkbare minibike in het assortiment gebleven.

Het blok is een luchtgekoeld 125cc SOHC 1 cilinder, met PGM-FI ontsteking en dat levert 11Nm (9pk) aan vermogen, met een beetje zuinig schakelen in de 4-bak moet je 375 kilometer op een tank (5.6L) kunnen redden (1 op 65!).

De 2018 Monkey zal verkrijgbaar zijn in 3 kleuren: Banana, Rood en Zwart.