Matte lak onderhouden

Super mooi natuurlijk een matte lak op je motor. Het nadeel is dat matte lak voorzichtig schoon gemaakt en onderhouden moet worden, als je teveel poetst gaat het glimmen. In de wax zetten is ook geen optie dus je motor is sneller vuil. Muc-off heeft daar nu een mooi product voor: Matt Finish Detailer. Nu op voorraad in de winkel!

Wat is het en hoe werkt het?

De Matt finish detailer is een coating die een langdurige bescherming achterlaat. Door de speciale samenstelling krijg je een mooie matte finish (terug) die langdurig vuil afstotend is, zaken als vingerafdrukken zul je niet snel meer zien. Ook goed te gebruiken op andere matte lak objecten als bijvoorbeeld je fiets.

Muc-Off Matt Finish Detailer

Aanbrengen

Zorg voor het aanbrengen van de Muc-Off Matt Finish Detailer dat de motor afgekoeld, schoon en goed droog is. Schud de sprayflacon goed voor gebruik en breng het aan op de matte lak delen. Wrijf het schoonmaakmiddel in met een schone microvezeldoek en laat vervolgens opdrogen. De Matt Finish Detailer verwijderd naast glanzende vlekken ook vettige afdrukken en laat een beschermende laag achter.

  1. Zorg ervoor dat de motor droog, schoon en koel is
  2. Schud de flacon goed voor gebruik
  3. Spuit de matte delen in
  4. Wrijf de spray in met een schone microvezeldoek
  5. Laat de reinigingsspray opdrogen op het matte lakwerk

    let op: niet op de remschijven spuiten

Na gebruik de spuitmond goed schoonmaken.

Voorkomen!

Was de motor regelmatig en voorzichtig, gebruik veel water en een zachte spons of microvezeldoek. Gebruik geen shampoo met was erin en zeker geen wax producten die een glanzend resultaat beloven. Haal vuil (insectenresten, vogelpoep) zo snel mogelijk weg met Muc-Off Matt Finish Detailer en een schone zachte doek.

Te laat?

Als de lak al glimmende plekken heeft en de Matt Finish Detailer heeft ook geen uitwerking, dan is er weinig meer aan te doen. Ontvet eerst goed de lak. Heel voorzichtig kun je proberen met waterproof schuurpapier HOGER DAN KORREL 1500 in kleine rondjes de bovenste glimmende laag te lijf te gaan. Dit kun je logischerwijs niet vaak doen want dan wrijf je door de laklaag heen.

Muc-Off logo motoronderhoud

Dit bericht is 1247 maal gelezen.