Een tracker werkt!

motor diefstal track trace loqater monimoto

Vorige week stond er een heel mooi stukje in de krant (NHD 03/01/2020), hieronder kun je het nog lezen. Het legt precies uit wat het nut is van de GPS/GSM trackers zoals wij die in de winkel verkopen. De exacte locatie van jouw motor is altijd bekend!
Binnen enkele uren na diefstal is je motor terug en de daders gepakt. Daar word je blij van! Er zou alleen nog wat zwaarder gestraft moeten worden maar daar kunnen wij je niet mee helpen. Wel aan de beste tracker/transponder!

Wat doet een tracking systeem?

Een tracker of transponder is een klein apparaat wat een signaal uitzendt en ook ontvangt. Bij de trackers die wij verkopen wordt er met verschillende signalen gewerkt, namelijk GPS én GSM. In het apparaat zit ook een SIM kaart die via het GSM netwerk signalen kan uitzenden. Op die manier kan een locatie bepaald worden, dmv die locatiebepaling kan aangeven worden waar je motor zich bevindt. De locatie kan zichtbaar gemaakt worden via een app.
In onze systemen zit een interne accu zodat het anti-diefstal systeem nooit stopt met werken als het wordt losgekoppeld van de motoraccu. MoniMoto en Loqater zijn speciaal ontwikkeld voor motorfietsen, compact genoeg om in de motor te plaatsen. De app die bij deze merken geleverd wordt is gewoon erg goed en de locatiebepaling is heel nauwkeurig, daar komt het verschil met goedkope varianten naar voren.

Het verschil tussen Moni Moto en Loqater

Monimoto motoralarm GPS en GSM tracker transponder

Verschil in uiterlijk: Moni Moto (€154,95) is een stuk groter maar heeft het voordeel dat je deze is op te laden dmv aansluiten op een mini-USB. De Loqater (€99) is lekker compact maar als de accu na ongeveer 5 jaar leeg is moet je een nieuwe aanschaffen.

MoniMoto werkt meer als alarmsysteem, je krijg een afstandsbediening (sleutelhanger) om de MoniMoto te bedienen, het activeren gaat trouwens vanzelf als de sleutelhanger buiten bereik van de motor is, een smart-alarm noemen ze het zelf.
De Loqater heeft weer als voordeel dat er altijd een recovery-team klaar staat om jouw eigendom op te halen, hoef je niet te wachten tot de politie tijd heeft.
Beide trackers werken met een app waarin je kunt zien waar je motor zich bevindt. Ze zijn beide gemakkelijk te monteren zonder kabels. Wij kunnen dit natuurlijk ook gewoon voor je verzorgen.
Je moet wel een abonnement afsluiten bij de meldcentrales en dit kost bij beide merken €4,99 per maand.
De app van beide apparaten zijn er voor zowel Android als IOS en het is mogelijk om meerdere trackers te koppelen aan 1 account. De meegeleverde SIM kaartjes in de trackers werken in heel EU.

Beide trackers zijn zeer gemakkelijk te installeren en je kunt ze ook eenvoudig meenemen naar een nieuwe motor.

In dit bericht vind je nog meer informatie over de Loqater

Je kunt deze trackers natuurlijk ook gebruiken bij andere waardevolle artikelen, denk aan je dure gereedschap, auto, scooter, fiets, rolstoel, aanhanger, boot etc.

Er zijn al enkele verzekeringsmaatschappijen die korting op de premie geven als er een geavanceerd traceersysteem gemonteerd zit. Vraag dit na bij jouw verzekering.

Aangezien de overheid diefstal niet als prioriteit heeft moet je er zelf wat tegen doen.