Dat MAG wel wat meer!

Ken jij MAG? Zo niet, dan vooral doorlezen, Zo ja, dan ook vooral doorlezen!

Bij ons op de balie ligt het MAG-A-ZINE, het ‘clubblad’ van de MAG. De hoofdredacteur (Hugo Pinksterboer) komt zo af en toe bij ons buurten en legt dan een stapeltje neer om gratis mee te geven aan jou. Het blad zelf is informatief en tegenwoordig voorzien van een nieuwe prettige lay-out. Hun website volgt nog.
Dat ze bij de Motorrijders Actie Groep goed bezig zijn is wel duidelijk, niet alleen vanwege een nieuw logo, maar met name vanwege de onzichtbare zaken die ze voor jou oppakken, aankaarten en oplossen. MAG is een belangenvereniging voor motorrijders, en ze hebben jou nodig.
Een paar mooie voorbeelden die ons motorrijders wel bekend voorkomen:

Onwillig verkeerslicht (stoplicht)

Je komt aanrijden bij een leeg kruispunt met verkeerslichten, je wacht, en wacht en wacht, jouw licht blijft op rood. Achter je komt een auto aanrijden en direct springt het licht op groen. De sensoren in de weg hebben jouw motor niet geregistreerd. Je kunt hiervoor een melding doen bij de betreffende gemeente maar het oplossen daarvan laat nog wel eens te wensen over (ik spreek uit ervaring!). Je kunt dit ook melden bij de MAG wedden dat zij dat beter doen?

Veilige vangrail in de bocht

Je kent ze wel van die bochten vaak een afslag van de snelweg of klaverblad waar je lekker je motor plat door de bocht kunt leggen. Maar in je achterhoofd speelt toch mee dat die vangrail wel gevaarlijker oogt dan het woord vangrail doet klinken. Die staande paaltjes zijn daadwerkelijk levensgevaarlijk. Sommige bochten hebben een motorvriendelijke geleiderail (onderplank) 1x raden wie daarvoor zorgt…juist de MAG.

Rijbaanscheidingen

Zo af en toe kom je van die bizarre rotondes tegen met opstaande stoepranden als rijbaan-scheiding. In sommige gevallen zijn deze verhoogde scheidingen zo hoog en gevaarlijk dat het alleen nog wachten is op wánneer het mis gaat. Deze zaken meld je ook bij de MAG, op deze pagina een aantal voorbeelden.
Kom jij een gevaarlijke weg situatie tegen? Doe er dan wat aan en meld dit bij MAG.

De beruchte dijkafsluitingen

Als je dat motor-nieuws een beetje gevolgd hebt dan weet je dat er al behoorlijk wat juridisch getouwtrek is geweest over afsluiting van de Lekdijk. Met dank aan de kleine club asocialen. De MAG heeft hierin de belangen van de motorrijder naar voren gebracht en daarin successen geboekt, maar uiteindelijk toch aan het kortste eind getrokken. Wel is er nu jurisprudentie waardoor een nieuwe afsluiting niet zomaar mag gebeuren maar waarin ook belangen van motorrijders moeten worden betrokken.

De APK voor motoren

Ik durf hardop te roepen dat zonder de MAG er al lang een APK voor motoren zou zijn. Bijna ieder jaar komt er wel weer een lobbyclubje van de RAI, BOVAG of andere organisatie die geld ruikt met het voorstel om alle motoren een APK te laten ondergaan. Dit staat haaks op alle cijfers en feiten en daardoor kan de MAG hier succes na succes boeken.

Ik durf hardop te roepen dat zonder de MAG er al lang een APK voor motoren zou zijn.

En nog veel meer

Er zijn nog veel meer motor gerelateerde onderwerpen waar de MAG zich voor inzet, veelal voordat problemen voordoen en daardoor zijn ze wat onzichtbaar.
Dit kunnen ze natuurlijk niet gratis doen en daarom zijn wij als motorzaak al jaren lid.
Voor een klein bedrag steun jij de MAG en reken maar dat een smakker met je motor vanwege een onveilige situatie of een APK voor motoren véél duurde zal zijn!
WORDT HIER LID