Damon, de Tesla onder de motoren?

Damon Hypersport Pro

Zou dit dan de Tesla onder de motoren worden? Op de CES ( Consumer Electronics Show) beurs in Las Vegas heeft Damon een prototype gepresenteerd die toch wel erg indrukwekkende cijfers qua vermogen en bereik heeft. Overige opties als het 360graden actieve veiligheidssysteem ism BlackBerry zijn ook interessant. Zo kan het stuur trillen als er een gevaar gesignaleerd wordt. De motor leest de wegen met behulp van sensoren, radars en camera’s vergelijkbaar met die in auto’s.
Ook de Shift optie is zeer innovatief, met een druk op de knop verandert je zithouding door aanpassing van kuipruit, handvatten, voetsteunen en het zadel van (super)sport- naar tour-stand (zie 2e filmpje).

Dat ziet er best goed uit

Wat gaat dat kosten?

Vooralsnog alleen in USA te pre-orderen voor een bedrag dat begint bij $17.000 (zonder belastingen) en doorgaat tot $40.000. Maar wie weet gaat het zoals bij Tesla, en kun je verschillende software upgrades bijkopen die je wel de volledige snelheid of bereik geven. Het zou mij niet verbazen dat dit soort verkooptactieken normaal worden. De uitlevering van de motoren, vooralsnog ongeveer 500 stuks per jaar, gaat niet via een dealer netwerk maar via een direct-sales & service model zoals Tesla ook doet.

Petrolheads

Wij kennen de grote groep gemiddelde motorrijders best goed en die willen helemaal geen motor op een batterij ofwel een Duracell XL. Speciaal voor die groep hebben we een prachtig aanbod met echte verbrandingsmotoren, een showroom vol! Kijk snel of er een mooie voor jou bij zit! HIER

Waar ken je Damon van?

Wijzelf nergens van maar het lettertype lijkt wat op die van die stofzakloze stofzuigers 🙂 Bewust? Wie zal het zeggen. Bedrijf is opgericht in 2017 in Canada, dus nog een startup.

Website: https://damonmotorcycles.com

Specs

Filmpjes zeggen meer dan tekst, dus kijk snel zelf: