Nieuws

2018 Honda PCX125

Die kleine felle rakker maar überzuinig

2018 Honda PCX125
2018 Honda PCX125

De PCX125 is een van de stille succesverhalen van Honda met meer dan 140.000 stuks verkocht in Europa sinds de introductie in 2010. Modern ontwerp en zeer bruikbaar in de stad, schep sturend om door de drukte te manoeuvreren en compact zodat parkeren gemakkelijk is.

Met een goede rij-zit positie en de opslagruimte onder het zadel waar met gemak een integraal helm in past, de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en de Honda bouwkwaliteit zijn de basis voor dit succes. Geschikt voor alle motorrijbewijzen.

 

 

 

In 2010 was de PCX de eerste tweewieler in Europa met de Start-Stop-technologie; twee jaar later werd het de eerste scooter in Europa die Honda’s uiterst efficiënte verbeterde Smart Power (eSP) -motor gebruikte. Al in 2016 behaalde het EURO4-conformiteit en om de concurrentie voor te blijven in een ultracompetitieve markt, krijgt de PCX125 in 2018 een belangrijke update.

Wat is er allemaal vernieuwd?

Zo is er een gloednieuw chassis wat resulteert in meer bewegingsvrijheid voor de rijder en meer draagvermogen. Nieuwe heldere LCD-instrumenten en LED-koplampen en achterlichten. Er zitten lichtere en iets grotere wielen onder afgeveerd met schokdempers die zijn voorzien van tri-rate dempers. De herontworpen airbox, inlaat en uitlaat zorgen voor meer piekvermogen met hetzelfde brandstofverbruik wat zo rond de 1 op 45 (!) ligt.

Als je dit zo even leest, en dit nog niet eens alles wat er vernieuwd is, zou je haast niet meer van update kunnen spreken, maar van de Nieuwe Honda PCX125.

Misschien denk je nu: doe mij maar zo’n PCX, kom bij ons langs en onder het genot van een kop koffie kunnen we dat bespreken.

 

Volledige specs KLIK