Informatie

Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports 30th anniversary

Dat is een hele mond vol voor een motorfiets.

30 jaar Africa Twin | 1988-2018

 

2018 Honda Africa Twin 30th anniversary adventure sports

Toen kort geleden een vaste klant deze motor bij ons kwam bestellen besloot ik eens te kijken wat dan nu het verschil van deze Adventure Sports is met de ‘gewone’ CRF1000L Africa Twin – voor zover je van gewoon kunt spreken bij zo’n icoon!

In 2016 stond de hele motorwereld op z’n kop, Honda had een nieuwe Africa Twin aangekondigd, compleet met alle moderne techniek van nu maar met de charme, uitstraling en reputatie van de oer XRV (of NXR die ooit Parijs-Dakar won). Verder dan dat komt het vergelijk ook niet want het is een geheel nieuwe allroad, maar wel één die echt offroad kan, dat kun je van het gros van de huidige allroads niet zeggen. Én leverbaar met DCT automaat, op een offroad motor, Honda deed weer iets waar andere merken niet eens over denken. De verkoopcijfers bevestigen dat er veel mensen op zo’n betrouwbare alleskunner zaten te wachten.

 

Voor 2018 heeft Honda er een versie naast gezet, de Adventure Sports. Deze motor moet de motorrijder die echt op avontuur wil gaan beter uitrusten voor de trip. Te beginnen met een grotere tankinhoud, standaard handvatverwarming, betere windbescherming door een grotere kuip en hoger windscherm. Daarnaast staat hij hoger op zn poten en heeft ook meer grondspeling en voorzien van carterbeschermer. De ergonomie is iets aangepast waardoor je wat meer ontspannen achter het stuur kunt zitten terwijl de knipperlichten, die aan voorkant als running lights branden, nu automatisch uitschakelen. Het motorblok is iets aangepast door lichtere balansassen te gebruiken, de inlaat en uitlaat zijn aangepast, Throttle By Wire toegevoegd en de tractiecontrole kent nu meer standen. Het motormanagement systeem is nu nog meer gefinetuned, voornamelijk de DCT variant profiteert hiervan. Honda heeft geprobeerd het extra gewicht zoveel mogelijk te compenseren, zo zit er een veel lichtere accu in, en zo weegt de motor slechts 10kg meer.

2018 Honda Africa Twin 30th anniversary adventure sports

Al dat moois hebben ze voorzien van een uniek kleur schema, zoals de oer Africa Twin, met een 30th anniversary logo voor je op de tank.

Wil je hem zien? Kom dan komende dagen langs, hij staat nog heel even in de showroom te schitteren!

Ben je op zoek naar een mooie 2e hands Africa Twin? Deze klant ruilt zijn huidige CFR1000L bij ons in!